Inhoud van de pagina--

Els Vos

tot 29.06.19

Recent werk & kunstmonografie

Naar aanleiding van de uitgave van de kunstmonografie van Els Vos door Uitgeverij P brengt galerie Het Vijfde Huis in Antwerpen een tentoonstelling met recent werk op papier en doek.
Haar hele carrière is Els Vos al gefascineerd door beweging.
In haar werk beweegt ze zich in een wereld - en zelfs ver daarbuiten - tussen chaos en harmonie die ze probeert te interpreteren en te ‘betekenen’ met haar kunst.
Beweging vormt tegelijk de kern en de spiraal van haar werk. Al laat ze recentelijk vaak meer kosmische dimensies - die soms verraderlijk statisch lijken - in haar werk infiltreren, toch plooit ze steeds weer terug op beelden waar vaart in zit. Het is zaak de altijd aanwezige spanning zichtbaar te maken.
Haar werk ademt een grote eenheid met de natuur. Micro- en macrokosmos lopen moeiteloos in elkaar over, van nietige grassprietjes tot verre wolken en heldere manen. Ze biedt ons bij momenten zelfs een glimp van verre sterrenstelsels. Die kosmisch/spirituele dimensie is terug te vinden doorheen haar hele oeuvre.
In essentie gaan de werken van Els Vos over de zingeving van het leven.
In haar werk probeert ze door te dringen tot de kern der dingen die voor haar van belang zijn en tracht ze telkens weer tot een nieuwe synthese te komen.

Vorige tentoonstelling

Copyright © 2021 - Galerie Het Vijfde huis. All rights reserved.